Kielitiedettä ja Linuxia Kierrätä vanha tietokone helposti Linuxilla!

Kaikki blogit puheenaiheesta Turku

Aurajoki jälkeen jäidenlähdön, 16 kuvaa

Jäät poissa, ilma tyyni ja aurinkoinen ja länsirannalla markkinat.  

Aurajoen 48+ kesäterassia.

Alussa olivat suo, kuokka - ja toriparkki

Eräänä päivänä kaupungilla ajellessani etsin parkkipaikkaa.
Harvemmin edes ajelen keskustaan kaupoille, ellei ole ihan pakko. Perheen ostosreissut hoituvat yleensä näppärästi kauppakeskus Skanssissa. Nyt oli kuitenkin pakottava tarve parkkipaikalle, kun piti mennä parturiin. Hiustenkasvu kun on vielä onneksi tässä iässä lähes(?) varmaa. 

Aurajoki

Suomessa ei ole toista Aurajoen veroista kaupunkikohdetta.  

Aurajoen 40+ kesäterassia:  

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/valokuvaus/196792-aurajoen-43-kesat...

 

Aurinkoinen Naantali

Kävin Naantalissa ja kyllä pitää paikkansa, että se on viehättävä kaupunki. Kirjoitin espanjankieliseen blogiin ja sitä varten etsin tietoa siitä, että miksi kun puhutaan Naantalista, puhutaan myös auringosta.

Toki Tom of Finlandin suurempi kalu myy paremmin kuin Wäinö Aaltosen pienempi

Kävin muutama päivä sitten Turussa Wäinö Aaltosen museossa katsomassa Suomen juhlavuoteen liittyvän Wäinö Aaltosen näyttelyn. Se on harvinaisen hyvin tehty upea näyttely. Runsaat kokoelmat maalauksia, piirroksia, veistoksia kertovat hyvin niistä arvoista, joilla Suomea rakennettiin maan itsenäistymisestä lähtien. Se kertoo köyhistä lähtökohdista ja kovista ajoista, kun itsenäisyyttä rakennettiin. Näyttely kertoo myös kansainvälistymisen haasteista ja onnistumisesta niiden kanssa. Symboli on Aaltosen Paavo patsas. Se on vaikuttanut Suomen kuvaan maailmalla siinä missä kohde itsekin.

11 siltaa Turusta Nauvoon

Bussin ikkunasta 25.2.2017 kuvattuja näkymiä silloilta. Saaristossa siltoja riittää!

Lukukokemus: Iida Rauma - Katoamisten kirja

Törmäsin joskus haastatteluun, jossa haastateltava kertoi, että lukee ainoastaan tietokirjoja sillä niistä saa uusia ideoita ja ajatuksia. Itse luen samasta syystä niin faktaa kuin fiktiota. Kertomakirjallisuus on harvoja tapoja matkustaa toisen ihmisen pään sisälle. Rauman teos sai minut tällaiselle matkalle ja pohtimaan ihmisten ja sukujen elämänkulkua yleisesti.

Kun Turku paloi poroksi

Turkulaisia on pilkattu ennen ja nyt, mutta kenraalikuvernööri Kustaa Mauri Armfeltin pilkkaa vuodelta 1810 on vaikea ylittää: "Turku on tyytymättömyyden ja kateuden tyyssija, pahanhajuinen koirankolo, jossa on kurjat katukiveykset ja maailman huonoin kansalaishenki. Turkulaiset ovat inhottavaa roskaväkeä, ja koko kaupunki pitäisi polttaa poroksi."

Seitsemäntoista vuotta myöhemmin Turku todella paloi poroksi, mutta sitä ei Armfelt enää ollut näkemässä. Hän kuoli 1814.

Turun kirjamessut ja niiden houkutukset

Tämä tulee hieman myöhässä, mutta koska Turkulaisen kirjallisuusharrastajan vuoden ykköstapahtuma, Turun kirjamessut, olivat viime viikolla, niin täytyy minun niistä muutama sana mainita. Valitettavasti (ja kukkaroni onneksi) jouduin päivystämään messuosastolla lähes koko viikonlopun töideni puolesta, joten kiertely jäi vähäiseksi.

Urho Kekkosen saarni

Turussa Myllysillan lähellä Koulukatu kakkosessa, entisen Sinisen talon takana, nykyisellä sisäpihalla, on säästetty Urho Kekkosen istuttama saarni. Puun  juuristo vie pihan alla olevasta parkkihallista kahdeksan parkkipaikan tilan, a 28000 euroa. Minulla ei ole tiedossani istuttamistapahtuman syytä.

Julkaise syötteitä