Kielitiedettä ja Linuxia Kierrätä vanha tietokone helposti Linuxilla!

Kaikki blogit puheenaiheesta Vanhat ja ikä

Vuoden hauskin kirja

Minna Lindgrenin Ehtoolehdon pakolaiset on hauskin kirja, jonka olen lukenut pitkiin aikoihin. Se saattaa olla jopa tämän vuoden hauskin kirja. Eikä kirja ole pelkästään hauska. Se on myös terävä puheenvuoro vanhojen ihmisten inhimillisen kohtelun puolesta.

Ehtoolehdon palvelutalossa alkaa remontti ja asukkaat joutuvat etsimään majapaikkaa muualta. Yli 90-vuotiaat naiset eivät jää voivottelemaan vaan tarttuvat toimeen ja muuttavat ex-suurlähettiläs Onnin suosiollisella myötävaikutuksella kimppakämppään Hakaniemeen.

Onko kiireisenä pysyminen pitkän iän salaisuus?

Kiireisenä pysyminen on pitkän iän salaisuus

Näin ainakin väittää reumatologiaan erikoistunut tohtori Ephraim Engleman joka täyttää maaliskuussa 104-vuotta, mutta eläkkeelle hän ei ole vielä jäänyt.

Samaan aikaan monta ikää

Iästä puhutaan, mutta erilaisten ikien erottelu lie outo juttu. Kronologinen ikä on yhtä kuin kalenteri-ikä.  Sitä juhlitaan syntymäpäivinä ja sitä tarvitaan asiakirjoihin. Biologinen ikä nousee harvemmin esille, ehkä lääkärissä  tai  kuntosalilla se  paljastuu tai ikääntyessä se alkaa näkyä yhä enemmän. Sehän liittyy  fyysiseen toimintakykyyn. Kun ei enää jaksa juosta tai nousta hengästymättä mäkeä, kun voimat loppuvat eikä tehtävät suju entisellä tavalla. Toimintakykyä  voi korjata, parantaakin, mutta ei loputtomasti.

Julkaise syötteitä